Halsband med halvstryp

Våra snygga halvstryphalsband är enkla och smidiga hundhalsband som träs över hundens huvud. Alla våra halsband är mjuka och bekväma. De är gjorda av bomullsrep med härliga färger eller i textil med tryckt mönster. De unika halsbanden blir extra snygga med ringar i metall i guld eller silverfärg.


Hur fungerar ett halvstryp?

Halvstryp består till största del av en fast del utan strypfunktion. Tack vare den fasta delen kan halsbandet aldrig dras åt helt. En liten del av halsbandet är rörlig med strypfunktion. Det gör att ett halvstryphalsband inte stramar åt lika mycket som ett stryphalsband och aldrig kan bli mindre än måttet på den fasta delen. 

I sitt största läge ska tyghalsbandet precis, men lätt, gå att trä över din hunds huvud. Är det större än så finns risken att hunden kan krångla sig ur halsbandet. Gillar du smidigheten med halvstryp men inte vill ha strypfunktionen på din hund? Då ska du välja ett halvstryp som i minsta läget är lika brett som hundens hals så att ingen strypeffekt ges när halsbandet är spänt.