}
  • Rasta din vovve med stil!
Fri frakt / Säker betalning med Klarna

Hundsele

Våra hundselar är snygga, bekväma och säkra. Modellen kallas step-in och är gjord av mjukt tyg med tryck. Selarna kommer i 10 olika snygga och unika mönster. Den unika designen kombineras med ringar och spännen i silver eller guld. Köp till ett matchande koppel för att garanterat sticka ut på promenaden med din hund. 


Då ska du välja sele till hunden

En del hundägare föredrar halsband, andra sele och några har en av varje. Om du ska välja en hundsele eller ett hundhalsband är helt upp till dig och de behov du och din hund har. En del hundar trivs inte i halsband utan föredrar sele. Vissa hundar drar och sliter en del. Har du en livlig hund är sele ett bra val för att avlasta hundens hals och nacke. En hundsele ger dig dessutom bra kontroll så att du kan styra hunden på promenaden.

Våra step-in hundselar är inte bara ergonomiska, de är dessutom både snygga, bekväma och säkra. Du kan välja mellan flera olika härliga mönster som alla är tryckta på mjuk textil. Den som vill sticka ut lite extra på hundpromenaden kan matcha selen med tillhörande koppel.

Så fungerar hundselen

Våra mjuka hundselar kommer i step-in modell där kopplet fästs i ringar på toppen av selen. Det ger dig bra kontroll över din hund och fördelar trycket över hundens framkropp istället för att trycket blir centrerat kring halsen. I och med att step in selen lämnar hundens hals och nacke fri är den mer skonsam vid plötsliga ryck och drag.

För att ta på hundselen öppnar du spännet och viker ut selen. Hundens ben ska placeras på vardera sida om den lite kortare remmen som binder ihop de två längre remmarna som går till spännet. Om du har gjort rätt har hunden, efter att du knäppt selen, en rem som går över bröstet och en bakom frambenen. Dessa två remmar binds samman av en rem mellan frambenen. Glöm inte att ställa in reglagen så selen sitter bra på hunden.